Stella Dimoko Korkus.com: Nigerian Reportedly Importing Pizza Form London-...

Thursday, March 28, 2019

Nigerian Reportedly Importing Pizza Form London-...

Nigeria Minister For Agriculture Audu Ogbeh Say Nigerians Dey Import Pizza From London

Audu Ogbeh, don dey cause small confuse inside im kontri pipo head sake of say im tok say "Nigerians dey import pizza from London".

Di Nigeria minister of agriculture tok dis one wen im show for di senate committee on Agriculture for Abuja na wetin The Cable dey report.

Im bin dey dia to defend di agriculture ministry budget for 2019.

Ogbeh follow tok say e dey "very annoying" di kain way Nigerians dey import tins from di abroad.

Based on the tori wey dey The Cable , di minister follow yan say di pipo wey dey place order dey arrange make e land for morning, through British Airways aeroplane and dem go carry wake enta airport to collect am.

'Importation dey dabaru our economy'

Ogbeh also drop accuse say di pipo wey import pass inside Nigeria be di biggest enemies and dem dey dabaru di economy and di hustle of pipo wey dey produce tins locally.

Im say international business pipo dey import tins like toothpick, sugar, vegetable and even pencil.

Abdullahi Adamu, di chairman of di committee, follow complain ontop di high importation of fruits and vegetables, and say make di federal goment face di mata, na wetin The Cable report.

From BBC pidgin

38 comments:

1. Domino's, that ur Small bread and 'hegg' u pple are selling, stopeeeeeeeeet! 😑

1. Maybe its government officials that have embezzled money that do that. Afterall you ppl collect millions monthly in food and kitchen allowance.
      In this recession, when there is Domino's pizza naaaaa.

2. Na today? Me wey dey go London go shower and come back to dress for Nigeria nko?
    Sometimes if Nepa do anyhow fiammmm I don enter BA to London go charge my phone😁😁😁

3. Some people lie with confidence sha

4. Am sure he has never been to Dominos, pizza place, pizzarama, SFC, Drumstix even some Mr bigs sell hand made pizza.

Them say come defend Agric Budget, hunkle go de talk of pizza? Is that what an average Nigerian eats everyday?

1. Sadly he still does.
      Som1 that wanted to import grass from Brazil to feed cows now complaining that Nigerians imports to feed themselves.SMH

6. Na wa o! Why dem no go order pizza from London when Domino's dey give people nonsense chop

1. Since its nonsense why not start selling the one that's sense

7. A whole Minister making an unfounded statement in a Senate hearing.

8. Audu Ogbeh only trying to be relevant in Buhari government. What on earth will anyone important pizza from London? Pizza are usually best served hot! Iceland stores pizza are usually no go area among British. Pizza hut and domino's pizza cannot withstand 10hrs transit. Oga, next gist please.

1. Frozen pizza.

2. speak for yourself. why pay 10 pounds when i can pay 1 pound? Tastes exactly the same and na same heart attack all of us go get...but i ll hv money to go private and not go nhs

3. the fresh pizza tastes nicer than the frozen ones,how can you even compare Dominos to the frozen pizza from Iceland or even Tesco...haba

9. Imagine the kinda people we have as leaders

10. No be small fabu be this wan ooo! Ontop budget defense.

11. That's usually their strategy. Raise all these bizarre tales to garner sympathy for a non performing Govt. If I choose to buy pizza from heaven and I pay with my money, how is that one news? Perform in your ministry and give me reason not to import. I know some students in UK that we send Ijebu garri, Indomie noodles and gala too. I don't see you making noise about such. When you are 'forced' to reside in a country that you didn't grow up in, you miss certain food. Buying a box or two of pizza is not importation abeg.

12. Me sef wey dey go vacation 4 times a year. Life is good! I'm aging with grace & thankful to God for my life.
    If u feel like ordering pizza delivery from London, from Naija..wNaija..why not? Thunder fire poverty & broke life!

13. After Buhari government he needs relevance

He is test driving his comedy career , im and minister of health

14. He's a Graduate of French language serving as Agric Minister. What do you expect?

1. Common shut up if you don't have information.
      Audu Ogbeh is in the top 3 of rice producing farmers in Nigeria. Top producer of sesame seeds, and so on. He's on the list of top ten individual farmers in Nigeria.

Nigerians just open there mouth and say rubbish without getting some background information.

#commonsenseisfree

15. Nothing wey person no go hear for we country Naija. We are talking of high cost of food stuff and he is talking about importing pizza πŸ•.

16. Pizza pizza all the time. I haven't seen any thing special about it. Na so people go dey troop into Domino's feeling funky. Na wao.

17. Nawa so u pple think his lying?frozen pizza is actually imported into the country .

18. I can’t doubt it oh.i remember when grand square bread started in Abuja, I went for a function in delta state, and someone very close to the family was ordering grand square from Abuja to be delivered in delta state.na so my mouth hang oh,no bread again for Warri.

19. meself they go pupu for lodon every morning and evening.
    No time for dulling
    my papa no be Dangote or Adeleke but i dey go lodon every day for morning and evening.

20. I have ordered McDonald's multiple times from UK delivered to me in Abuja. The taste is priceless.

21. Is it your pizza, mind your business. If I like I order sharwama from spirit world, e nor concern you,useless politicians

22. Is he lying? No he's not. You will be surprised what people do when they have it and then decide to flaunt it.